lørdag den 20. juni 2020

Friluftstur

Friluftstur i shelter ved Bergs plads

Vi havde i gruppen valgt at vores friluftstur skulle være i shelter ved Bergs plads. Vi havde valgt stedet da vi syntes at det lå meget praktisk i forhold til vores biotop, som er Sophies kilde, der ligger i dyrehaven lige ved siden af.  Inden vi skulle afsted, havde vi gjort os nogle tanker, samt under og efter turen.


Før turen:
Målet med turen var at have fokus på fællesskab og samarbejde, som kan kobles ind i den pædagogiske praksis. Vi har i gruppen kommet med hvert vores input, og i planlægningen havde vi også hver vores opgave.  Hvem har hvad med, og hvem gør hvad. Vi havde på forhånd aftalt at mobilen måtte gerne  være med, men vi skulle have fokus på hinanden.

Under turen:
Man lærer hinanden og kende på helt andre måder, samt det at sidde rundt om bålet bare indtage alle de indtryk der skabes i naturen. Vi havde fokus på hinanden, samt havde fokus på samarbejdet i gruppen. Vi fandt også ud af hvordan vind og vejr kan påvirke turen, både den positive effekt, og den negative effekt i forhold til bålet.

Efter turen:
Vi oplevede at få et bedre socialt samarbejde i gruppen, og vi lærte hinanden bedre at kende. Naturen var med til at give os mulighed for at slappe af og være os selv, uden at det påvirkede hvordan vi så hinanden. Snakket om at kunne gøre det igen i en weekend og prøve at være lidt mere primitive, end det vi var.


Her ses den shelter vi sov i og noget af det område som vi brugte under turen.

Viden

Omkring turen brugte vi nogle forskellige teorier og viden, som definerede vores tur.


Sølvik teksten snakker om hvordan friluftslivet kan ses som det sociale landskab, hvor der opstår nye måder at lærer hinanden ved. 
Dette har også gjort sig gældende for vores friluftstur. 

Idet at naturen sørger for man er mere afslappet, giver det mulighed for at åbne sig selv. Derudover indbyder friluftslivet til samarbejde. I forhold til vores friluftstur var der flere områder der indbød til samarbejde. Samarbejdet opstod allerede fra start hvor vi skulle have hentet ting, men samtidig skulle der også struktureres ved pladsen. her kunne arbejdet fordeles ud, hvor vi hver havde et område.

I forhold til det pædagogiske arbejde med friluftsliv, snakkede vi om aktiviteter der evt. kunne bruges til børnene, der havde fokus på samarbejde og fællesskab. Her hører madlavningen også ind, da man jo i en større flok har brug for flere hænder når der skal laves mad. Samtidig ligger dyrehaven lige op og ned af området vi sov, og dette giver mulighed for at arrangere et o-løb i dyrehaven, hvor der ville være forskellige opgaver der skulle løses i gruppen. 
Hvis naturoplevelser skal overleve, skal der ifølge tordsson mere natur og udeliv i institutioner. Her vil en friluftstur netop kunne bringe flere naturoplevelser ind for barnet.
Det pædagogiske arbejde er ifølge tordsson allerede en del af pædagogikken når man ser på friluftslivet. Dette byder nemlig ind til at udvikle mennesket, samt at danne nye erfaringer i naturen.

Mad

Under turen valgte vi at ville prøve at lave mad på forskellige måder, for at se hvordan samme slags mad, til-beret på forskellige måder smagte.

 

Her ses hvordan vi lavede hinbærammelade, som i følge de andre endte ud med at blive rigtig god, selv dagen efter vi lavede den. 


 

Her ser man to måder vi valgte at lave pandekager på til morgen mad, for at se hvordan foreskellen var.



Her har vi to gulerødder, som vi pakkede in i sølvpapir og puttede dem ind i gløderne.

Her ser vi resultatet af vores gulerødder i gløderne. De smagte mega godt.


















Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Ørkenrotter

  Opdatering om vores ørkenrotter Torsdag d. 27 august fik vi vores to ørkenrotter hjem, de var kun lige blevet uger gamle den dag og kunne ...